خدمات برقکار آسانسور چیست؟

نصب و سیم‌ کشی آسانسور معمولا توسط یک یا دو فرد انجام می‌شود. به افرادی که در حوزه نصب و تعمیرات آسانسور فعال هستند؛ برقکار آسانسور یا تعمیرکار آسانسور می‌گویند. نصاب آسانسور فردی است که وظیفه نصب و راه اندازی را بر عهده دارد؛ اما اغلب نصاب‌ها نیز کار تعمیرات را نیز انجام می‌دهند. با توجه به توضیحات داده شده؛ برقکار آسانسور باید توانایی نصب، تعمیر، سیم‌کشی و غیره را داشته باشد.

برقکار آسانسور کیست؟

با افزایش ساخت و ساز ساختمان‌های بزرگ و چند طبقه، آسانسور به یک بخش مهم و ضروری ساختمان تبدیل شد. در حال حاضر علاوه بر برج‌ها و مجتمع‌های بزرگ، آپارتمان‌ها و ساختمان‌های کوچک نیز باید آسانسور داشته باشند. این مسئله نیاز به افراد متخصص در حوزه نصب و تعمیرات آسانسور را تا حد زیادی افزایش داد. تعمیرکار یا برقکار آسانسور کیست؟

برقکار آسانسور تخصص و مهارت زیادی در کار خود داشته باشد؛ چرا که شغل او بسیار حیاتی است. کوچک‌ترین کم کاری و یا سهل انگاری در نصب و تعمیر آسانسور، ممکن است زیان جدی به جان و مال افراد وارد کند. یک برقکار آسانسور پیش از هرکاری باید موارد ایمنی را رعایت کند تا احتمال خطر را کاهش دهد؛ این شغل خطرات مهمی از جمله برق گرفتگی و سقوط دارد.

تعمیرکار آسانسور

وظایف برقکار آسانسور

 وظایفی که یک برقکار آسانسور دارد به صورت کلی شامل موارد زیر است:

  • نصب و راه اندازی
  • برق‌کشی
  • نگهداری و تعمیر
  • عیب‌یابی

یک برقکار آسانسور باید همواره اطلاعات و دانش خود را به روز نگه دارد و خود را با تحولات و پیشرفتی که در صنعت آسانسور و حمل و نقل آسان رخ می‌دهد، ارتقا دهد. در ادامه وظایف یک برقکار آسانسور را به صورت جزئی‌تر بررسی می‌کنیم.

  • بررسی و عیب‌یابی دقیق، مشخص کردن قسمت‌هایی که نیاز به تعمیر و یا تعویض دارند.
  • چک کردن سلامت تمام قطعات از جمله موتور، چرخ دنده‌ها، گیربکس، سیم بکسل و ترمزها
  • تعویض قطعات فرسوده
  • بررسی وضعیت داخل کابین آسانسور مانند سالم بودن دکمه‌ها، زنگ خطر یا تماس اضطراری داخل کابین، سیستم تهویه، نور داخل کابین و غیره
  • ارائه گزارش کامل از قطعات تعویض شده و همچنین تمام اقدامات صورت گرفته

نصب ریل و درب‌ها، آهن کشی چاله، بخش مکانیک و الکتریکی، تست و اطمینان از عملکرد درست آسانسور، از دیگر وظایفی است که یک برقکار و نصاب آسانسور برعهده دارند.

برقکار آسانسور

 قسمت های مختلف آسانسور

هر آسانسور از بخش‌های مختلفی تشکیل و ساخته شده است. تعمیرکار آسانسور باید آشنایی کامل با تمام قسمت‌های یک آسانسور و قطعات آن داشته باشد. موتور، پاراشوت، گیربکس برد، گاورنر و فلکه هرزگرد بخش‌های مختلف این سیستم هستند.

اگر بخواهیم کاربرد این قسمت‌ها را به صورت خلاصه بیان کنیم؛ باید بدانید که موتور، بخش اصلی هر ماشینی است. این بخش علاوه بر وظیفه اصلی خود، می‌تواند برقکار آسانسور را از مشکلات و نقص‌های که در کارکرد دستگاه وجود دارد؛ مطلع کند. برای مثال ایجاد صداهای ناهنجار و بلند، تغییر در سرعت حرکت، عدم توازن و غیره از مواردی هستند که یک تعمیرکار آسانسور باید به آن‌ها توجه کافی را داشته باشد.

  • گاورنر و پاراشوت اجزای بسیار مهمی در سیستم عملکرد آسانسور هستند. این دو امنیت سیستم کارکرد آسانسور را تعبیه می‌کنند.
  • برد آسانسور، نیاز به کنترل و بررسی دقیق توسط تعمیرکار و نصاب آسانسور را دارد. این بخش گاه به علت استهلاک زیاد آسیب می‌بیند و نیاز به تعمیر پیدا می‌کند.
  • فلکه یا قرقره هرزگرد قدرت موتور را به سیم بکسل‌ها منتقل می‌کند. این بخش یکی از وظایف اصلی حرکت آسانسور را برعهده دارد.
  • گیربکس قطعه‌ای است که نقش حیاتی عملکرد آسانسور و همچنین جلوگیری از سقوط آن دارد. بنابراین یک برقکار آسانسور باید توجه جدی به کارکرد این قطعه داشته باشد تا از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری کند.

شرکت خدمات آسانسور

برقکار آسانسور معمولا به صورت قراردادی با یک شرکت در حوزه مربوطه کار می‌کند. این شرکت‌ها با ارسال یک برقکار سیار آسانسور و برقکار شبانه روزی، کارهای نصب و راه اندازی را به صورت دقیق و کامل انجام می‌دهند؛ همچنین به صورت ماهانه کارشناس خود را برای بازبینی و تعمیرات موردنیاز به محل مذکور اعزام می‌کنند.

امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0912 75 25 7730919 44 70 774