در زمانهای گذشته نورپردازی نمای ساختمانها تها در اماکن خاص مانند موزهها، هتلها، نمایشگاهها و غیره قابل مشاهده بود، اما با پیشرفت بشر در حوزه مهندسی و برق و مهندسی معماری، برقکاری نما برای تمام منازل مسکونی و ساختمانها قابل مشاهده شده است.
دلیل آنکه امروزه بیشتر مجتمعهای مسکونی و دیگر ساختمانها از برقکاری نما استفاده میکنند این است که، نورپردازی جلوه زیبا و خاصی به بنا داده و همگان را به خود جلب میکند. لازم به ذکر است، در بعضی موارد نیز برقکاری نما ساختمان نه تنها مجذوب و زیبا نبوده، بلکه باعث زشت شدن نما ساختمان و آزاردهنده بودن آن شده است.
در این مطلب از فازینو قصد داریم در رابطه با نحوه انتخاب نورپردازی مناسب و طریقه نصب وسیم کشی آن توضیحاتی به شما عزیزان ارائه دهیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
مراحل برقکاری نما ساختمان
برقکاری نما ساختمان یکی از اصلیترین مراحل سیم کشی و برقکاری ساختمان بوده که به نمای خارج ار ساختمان مربوط میشود. این بدان معناست که برقکار حرفه ای ساختمان نه تنها باید سیم کشی داخلی ساختمان را به نحو احسنت انجام دهد، بلکه باید سیم کشی بنای خارجی ساختمان را نیز با توجه به درخواست و انتخاب کارفرما اجرا کند.
حال در صورتی که کارفرما بخواهد از برقکاری نما ساختمان استفاده کند، این امر باید قبل از سنگ کاری صورت گرفته تا داکتکشیهای مختص به کابلهای برق نورپردازی، در زیر نمای اصلی کار گذاشته و پوشانده شود. با انجام این کار، هیچ آسیبی به نمای ساختمان وراد نمیشود.
مشاهده شده که در مواقعی، کارفرما پس از به اتمام رسیدن نمای ساختمان، قصد برقکاری نما را دارد؛ در این صورت برقکار شبانه روزی تهران نمیتواند زیبایی نما را تضمین کند. با این وجود، دو روش برای چنین شرایطی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره کردهایم:
- رنگ کابلهای برق نما، هم رنگ سنگ نمای ساختمان انتخاب شود.
- کابلهای برق نما، از لبه سنگهای نما یا زیر پنجره رد شود.
وسایل مورد نیاز جهت برقکاری نما ساختمان
یک سیم کش و برقکار ساختمان حرفهای برای انجام برقکاری نما ساختمان از تجهیزات زیر استفاده میکند:
- 5 بسته به تعداد چراغها میتوان از کابلهای 3*1.5 یا 3*2.5 استفاده کرد، چراکه اکثر چراغهای نما از جنس فلزی بوده و دارای ارت است. همچنین به جای کابل، از سین نیز میتوان استفاده کرد.
- استفاده از لوله برق شماره 2
- استفاده از فتوسل 16 یا 25 آمپر: فتوسل یک وسیله حساس به نور بوده و زمانی که شعاععای نور به صفحه آن برخورد میکند، این وسیله از خود ولتاژ تولید کرده که توسط آن میتوان رلهای ایجاد کرد که باعث قطع و وصل شدن مدار میشود. همچنین از فتوسل برای خاموش و روشن کردن اتوماتیک لامپهای نما ساختمان، معابر، حیاط و ویلا و باغهای بزرگ استفاده میشود.
نحوه برقکاری نما ساختمان
مراحل زیر را دنبال کنید تا با نحوه نورپردازی و برقکاری نما ساختمان آشنا شوید:
- پیدا کردن نوع طراحی و برقکاری نما مورد نظر شما برای ساختمان از نقشه.
- لولهگذاری برق جهت برقکاری نما ساختمان.
- به منظور لولهگذاری، باید بین تمام قسمتهای نما که بعدها ممکن است روی آن چراغ گذاشته شود، روی نقشه مشخص کنید. سپس یک لوله برق با دو رشته سیم به صورت سری قرار دهید.
- نیازی به شیارزنی در سیم کشی و برقکاری نما نیست.
- میتوانید لولهها را با سیم رابیتس یا بست کمربندی روی نما قرار دهید.
- با توجه به اینکه سنگاری، روی نما انجام میشود، لولههای برق نیز پوشانده میشود.
- در مرحله بعدی، فردی که به نماکار یا کامپوزیتکار معروف است، نمای ساختمان را کامل میکند.
- در این مرحله باید از سر خط لولههایی که قبلتر در زیر نما قرار گرفته است، به داخل آن یک کلید پل متصل کنید.
- لولهکاریهای برقی که در ابتدا در زیر نما انجام دادید و استفاده از کلید پل به این دلیل است که، شما بتوانید تنها با یک کلید، تمام چراغها را کنترل کنید. لازم به ذکر است، تعدا پلهای کلید به سلیقه خودتان زده میشود.
- همچنین میتوانید برای کنترل چراغها، از فتوسل نیز استفاده کنید.
کلام آخر
ما در این مطلب از فازینو توضیحاتی در رابطه با برقکاری نما ساختمان خدمتتان شرح دادیم. تیم فازینو با داشتن مجربترین برقکاران، میتواند تمام مشکلات و نیازهای برقی شما را برطرف کند. کافی است با شماره تلفن برقکار 09194470774 تماس گرفته و از همکاران ما راهنمایی و مشورت دریافت کنید.
سوالات متداول
چه ایده هایی برای نورپردازی و برقکاری ساختمان وجود دارد؟
برقکاری مسطح، خلاقانه، عمودی تقسیم شده
چه لامپ هایی برای برقکاری نما ساختمان مناسب است؟
چراغ های LED، جت لایت، ریسه های خطی، وال واشرها، پروژکتورها، چراغ زمینی یا دفنی
بدون دیدگاه